Hoe je tuin overgaat van de zomer naar de herfst

Hoe je tuin overgaat van de zomer naar de herfst

Nu het weer begint af te koelen en de bladeren van kleur beginnen te veranderen, is het tijd om na te denken over de overgang van je tuin van de zomer naar de herfst. Met een paar eenvoudige veranderingen kun je je tuin een heel nieuw uiterlijk geven dat de koelere maanden doorstaat. Hier volgen enkele tips over hoe je dat kunt doen.

1. Begin met de basis. Geef je tuin een goede schoonmaakbeurt door dode bladeren en puin te verwijderen. Dit helpt ervoor te zorgen dat nieuwe groei de komende maanden de kans krijgt om te gedijen.

2. Voeg wat herfstkleur toe. Verwerk herfstkleuren in je tuin door planten toe te voegen zoals mums, asters en sedum. Je kunt ook kleurrijke bladeren toevoegen als mulch of ze gebruiken om looppaden en patio’s te versieren.

3. Denk aan textuur. Naast kleur is textuur een belangrijk element van tuinontwerp. Maak het interessanter door verschillende texturen in je beplanting te verwerken. Gebruik groenblijvers voor een vleugje groen het hele jaar door, voeg schorssnippers of stenen toe voor het contrast, en plant grassen of ander getextureerd gebladerte voor beweging in de wind.

4. Breng wat seizoensgebonden decoratie aan. Laat je herfsttuinieren zien door seizoensgebonden decoratie toe te voegen, zoals pompoenen, kalebassen, maïsstengels en vogelverschrikkers. Deze voorwerpen zijn niet alleen visueel interessant, maar kunnen ook gebruikt worden om tere planten te beschermen tegen vorstschade.

5. Bereid je voor op de winter. Als de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, neem dan maatregelen om je tuin voor te bereiden op de winter. Knip vaste planten terug, bedek tere planten met mulch, en zorg voor voldoende afwatering zodat smeltende sneeuw geen plassen water rond je planten veroorzaakt. Door nu deze voorzorgsmaatregelen te nemen, zorg je ervoor dat je tuin klaar is om volgend jaar weer tot leven te komen als het warmer wordt.

Even op een rijtje: 

Met een beetje planning kun je je tuin gemakkelijk van de zomer naar de herfst laten overgaan. Door deze tips te volgen, kun je genieten van alles wat de herfst te bieden heeft, terwijl je planten het hele seizoen gezond en gelukkig blijven!

Blogs

Postmus.nl – Tuininspiratie

Lees verder

De oplossing voor de verkoop van een huis in Amsterdam

Lees verder

Hoe kies je de perfecte plafondlamp voor je eetkamer?

Lees verder